Kalaseura

Nummi-Pusulan kalaseura perustettiin Nummen Säästöpankin kokoustiloissa huhtikuussa 1996. Kolmisenkymmentä asiasta kiinnostunutta oli koolla ja perustettiin paikkakunnalle kalaseura johon voi liittyä vapaasti alueella virkistyskalastuksesta kiinnostuneet ja kalastusta harrastavat henkilöt. Samalla seura liittyi Uudenmaan Kalamiespiiriin ja sen kattojärjestöön Suomen Kalamiesten keskusliittoon.
Perustavassa kokouksessa arvioitiin seuralle tulevan jäsenistöä noin 150:n hengen paikkeille. Kuitenkin seuran jäsenmäärä on ollut parhaimmillaan noin 270 jäsentä joista nuoria 70. (Vuoden 2011 alussa jäseniä 186 kpl) Seuran toimintatavoitteeksi asetettiin kalastus harrastuksen opastus varsinkin nuorten keskuuteen sekä monipuolinen kilpailu- ja retkeilytoiminta.

Aktiivinen talkootoiminta on pitänyt seuran talouden hyvin tasapainossa. Vuosien varrella on tehty erilaisia rakennusprojekteja, tienvarsisiivouksia, aurauskeppejä jne… Seuran naistoimikunta on järjestänyt kokousten yhteydessä arvontoja ja pitänyt kilpailupaikoilla kisakahviota. Myös kunnan vapaa-aikatoimi on ollut tukemassa seuran toimintaa. Kaikki tämä on mahdollistanut nuorten kanssa tehtyjä, aina Norjan rannikolle asti yltäneitä kalastusretkiä Lappiin, syksyisiä kalastusretkiä Ahvenanmaalle sekä monia muita kalastukseen liittyviä tapahtumia. Yhteistyötä lähialueen koulujen kanssa on myös tehty paljon järjestämällä koululaisille pilkki- ja ongintapäiviä.

Kilpailutoiminta seurassa on ollut vilkasta. Vuosittain järjestetään seuran omat pilkki- ja onkimestaruuskilpailut. Seuralla on myös vuosittainen pilkki- ja onkicup, jotka keräävät jäsenistöä koettelemaan paremmuuttaan. Naapuriseurojen kanssa on myös mitelty paremmuudesta vuosittain.

Tervetuloa mukaa kirjavaan joukkoomme!